Christiania er et av de mer ukonvensjonelle og alternative stedene du kan besøke i København. Det omtales som et miljøvennlig nabolag da dette er et bilfritt område hvor de fritenkende og liberale innbyggerne har tilegnet seg en grønn livstil. Christiania ligger ved det fantastiske området ved festningsvollene i Christianiahavn. Området gir en følelse av nærhet til naturen hvilket er en fin kontrast til det travle bylivet. Området ble opprettet i 1971 da innbyggerne i Christianiahavn bestemte seg for å gjøre om den gamle militærbasen til en lekeplass for sine barn. Kort tid etter dette var husene tatt over av hippier, sosialister og andre som ønsket et alternativt statsstyre og en annerledes livstil. Dette forklarer hvorfor Christiania har blitt den byen den fremstår som i dag.

Byen

I Christiania kan man finne bebyggelse, samt en livsstil som er veldig annerledes enn den man finner i bykjernen av København. Hjemmesnekrede boliger, forskjellige kunst- og konsertlokaler, workshops og spennende mat er noe man kan finne overalt i denne byen. Du kan delta på ulike guidede turer som tar deg gjennom Christiania, hvor de lokale guidene viser deg alle de gjemte skattene man kan finne i hjembyen deres.

Oppdag byen på egenhånd

Ved å rusle rundt i denne byen vil du garantert finne noe du kan gjøre, men det er allikevel noen steder vi anbefaler deg å besøke. Christiania Jazzclub, som holder til i Mælkevejen, er et sted hvor du kan nyte god musikk i en stemningsfylt atmosfære. Dersom du har erfaring med å spille et instrument er det bare å bli med opp på scenen sammen med de andre musikerne. Energiværkstedet ligger i samme gate og er også et sted å anbefale. Her kan du delta på ulike spirituelle undervisningstimer, som Yoga, Aikido, kroppsbevissthet, massasje og Shiatsu. Sørg for å sende en e-post på forhånd da det ikke er noen fast timeplan.

Shopping

I Christiania vil du ha muligheten til å kjøpe den perfekte suveniren eller du kan gå på jakt etter hippieklær du kan bruke på den neste festen du blir invitert til. Det er også mulig å kjøpe kunst til å henge på veggen hjemme. Hvis du går til Bazaar, som har inngang ved Pusher street, CA Butikken i Prinsessegade eller Osmedian i Mælkevejen vil du garantert finne noe å kjøpe til deg selv eller til andre kjente.

Vær forsiktig

Selv om Christiania er en vakker by, anbefaler vi deg å sørge for at du oppholder deg i de trygge områdene. Christiania er det sted hvor det selges mye hasj og andre narkotiske stoffer, derfor bør du lytte til de lokale og følge de ulike reglene som er satt opp på et informasjonsskilt ved inngangen til byen.