Gallopperiet

Galloperiet, som ligger i byen Christiania, er et alternativt museum. Rett etter inngangen til byen finner du Gallopperiet i en tidligere militær bygning. Denne vakre rustikke bygningen er stedet hvor man kan finne alle mulige eksentriske og interessante utstillinger og installasjoner, samt kule arrangementer. Det eneste du trenger for å besøke dette museet er et åpent sinn. Etter du har besøkt en av utstillingene er jazzbaren som ligger rett i nærheten det beste stedet å oppsøke.

Rosenborg slott

Danmark er et monarki som er stolt av sine tidligere og nåværende konger og dronninger. For mange er ’Kongens hage’ ansett som hjertet av København. Rosenborg slott ble bygget tidlig på 1600-tallet og ideen til dette slottet kom fra en av de mest betydningsfulle danske kongene, Christian IV. I og utenfor slottet kan du observere utrolig flott interiør, tronstolen omringet av sine tre fullstørrelses sølvløver, en av verdens flotteste venetianske glasskolleksjoner, samt en kolleksjon av Flora Danica porselen.

Danmarks nasjonalmuseum

Nasjonalmuseet i Danmark består av forskjellige museer rundt omkring i Danmark og mange av dem holder til i København. Hovedmuseet, Nasjonalmuseet i København, kan vise deg mye av både dansk og utenlandsk kultur. Her har de alt fra vikingenes forgylte horn til mumier. De påstår også at de serverer den beste lunsjen i byen. Frihetsmuseet som viser dansk krigshistorie, er ett av de ulike museene tilknyttet Nasjonalmuseet i Danmark. Her gjelder det å passe seg for krutt og flyvende kuler. Klunkehjemmet, som ligger i nærheten av Nasjonalmuseet, ble innredet i viktoriansk stil i årene mellom 1890 og 1914. Dette gir deg en autentisk opplevelse av det tidligere viktorianske Danmark og er verdt et besøk dersom du skal innom Nasjonalmuseet.

Frilandsmuseet

Frilandsmuseet ligger en kort biltur utenfor København, men det er absolutt verdt å kjøre dit. Her vises det landbruksarkitektur, med alt fra landskaper og bygninger, til menneskene som levde på denne tiden. Dette er et av de største og eldste utendørsmuseer i verden. Dersom du ønsker frisk luft eller bare en liten pause fra livlige og travle København er dette det perfekte stedet å tilbringe en dag. Pakk med litt mat og drikke, deretter kan du gå rundt på Frilandsmuseet som vil gi deg en følelse av å være en del av i vikingperioden.

Visit Carlsberg

Dersom du ønsker en autentisk ølopplevelse bør du besøke Visit Carlsberg. Dette er stedet hvor J. C. Carlsberg brygget den aller første Carlsberg ølen. Visit Carlsberg holder til omtrent 2,5 kilometer fra København sentralstasjon, i et område kalt Vesterbro. Du kan komme deg dit ved å ta en av gratisbussene Visit Carlsberg tilbyr til sine besøkende. Etter du har kommet frem kan du lære om øl ved å prøve ut ulike øltyper mens du lytter til historien om en av Danmarks største stoltheter, Carlsberg øl. Du kan også besøke Carlsberg Brand Store hvis du ønsker deg noen suvenirer, eller kan du gå innom bryggeriet forå se hvordan ølet blir brygget for å oppnå den største perfeksjon. Personer under 18 år er selvfølgelig velkomne inn, men de kan kun nyte brus eller alkoholfritt øl.