Hva er vel en tur til en ny by uten å prøve den lokale maten? Danmark er kjent for sine bakerier, kaker, røde pølser og ’smørrebrød’. Selv om København er en urban by er danskene kjent for å holde på tradisjoner og du vil kunne finne mange restauranter og kafeer som tilbyr både moderne og tradisjonelle retter og desserter.

Kaker

Å nyte en kopp varm kaffe og en kake langs sjøen er noe du absolutt må gjøre når du besøker København. Du må bare passe deg for måkene, for de er veldig klar over hvor gode disse kakene er. Den verdenskjente og smakfulle kaken kalt wienerbrød ble lagd i Danmark for første gang i 1840 av kokker fra Wien. Siden den gang har danske kaker vokst i popularitet som nytes av alle, inkluderte enhver danske.

Andersen Bakery ligger i Tivoli hagen ved sentralstasjonen, Sankt Peders Bageri som serverer de mest perfekte kanelsnurrer og Leckerbaer, som drives av en Michelin kokk, er noen av de kafeene som de lokale mest sannsynlig ville anbefalt deg å besøke.

Røde pølser

Pølser er nok aller mest kjent for å være en amerikansk greie, men danskene vet også hvordan de skal lage den perfekte pølsen. Den første danske pølseboden i København åpnet allerede i 1921 og siden den gang har pølse vært et typisk kjennetegn ved Danmark. En pølsebod selger i gjennomsnitt 3 millioner pølser hvert år hvilket betyr at pølser er veldig populært blant både de lokale og turister. En pølse er både barnevennlig og en perfekt snack etter et kasinobesøk eller når du er på vei til ’Den lille havfruen’ for å ta bilder. Dersom du ønsker en gourmetvariant kan du besøke Foderbrættet i Vesterbro hvor du i tillegg kan få noen drinker som passer godt til pølsene som serveres der.

Grød

Grøt er nok ikke det første som dukker opp i hodet ditt når du tenker på et råflott måltid, men grøt er virkelig en utrolig stor greie i Danmark at du bare må prøve det. Restuaranten Grød, som ligger i Jaegerborggade på Nørrebro, kan tilby deg den beste grøten du noen gang har smakt. Det kommer til å overraske deg hvordan noen kan forvandle en såpass enkel rett til noe så utrolig smakfullt.

‘Smørrebrød’

Tivolihallen kan være det rette stedet for deg, dersom du ønsker å prøve noen tradisjonelle danske sandwicher. Kokkene som jobber der er tro til den enkle danske stilen og kan tilby deg et stort utvalg klassiske sandwicher. Restauranten holder til på en av de travleste gatene i København. Hvis du er interessert i en mer sofistikert sandwich er Restaurant Koefoed stedet å besøke. Alt fra atmosfæren til maten er stilig. Maten de tilbyr kommer til å overraske alle som elsker sandwich. Sørg for å prøve deres tolkning av den tradisjonelle sandwichen ’Sol over Gudhjem’ – den er en vinner.